ICOM-CECA congres

Omwille van COVID-19 wordt de CECA (ICOM) conferentie een jaar uitgesteld. CECA en ICOM België ontvangen u graag samen met M-Museum Leuven, KU Leuven, Mooss en FARO in het najaar van 2021. Het thema van de conferentie blijft behouden. Hou deze website in de gaten voor de nieuwe data. 

CECA: waar staat het voor?

CECA, de commissie voor Educatie en Culturele Acties, is een van de oudste internationale commissies van ICOM en telt meer dan 1.000 leden verspreid over 85 landen. Een van de doelstellingen van CECA is de promotie en verspreiding van nationale en internationale ontwikkelingen op het vlak van museumeducatie. Hiervoor voorziet de commissie een internationaal forum dat uitwisseling van informatie en samenwerking tussen professionals en musea mogelijk maakt.

CECA-leden zijn professionals die werken in verschillende sectoren van het museum of -erfgoedveld en die geïnteresseerd zijn in het uitdragen van en uitwisselen over (museum)educatie en culturele acties wereldwijd. Als CECA-lid krijgt u toegang tot het forum en kunt u deelnemen aan nationale en internationale studiedagen en conferenties.

Meer informatie vindt u op de website van ICOM Belgium Flanders.

Praktische info

Begindatum

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
‘Meerstemmigheid’, hoe doet u dat in de praktijk? Museum Detox is een Britse beweging die de koe bij de horens ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...