Information Management Low Countries (IMLoCo)

Op vrijdag 7 februari 2025 vindt Information Management Low Countries(IMLoCo) plaats in campus Sint-Amandsberg van Arteveldehogeschool in Gent. Dit nieuwe VVBAD-congres gaat over de impact van data, informatie en kennis op een organisatie en richt zich tot de brede waaier van professionals in profit, non-profit en overheid, die hiervoor instaan. Het evenement zoekt de synergieën tussen deze functies en biedt spraakmakende keynotes, concrete casussen, inspirerende ideeën en veel ruimte om te netwerken en na te praten.

Information revolution in the working space. Hoe overleven we de chaos?

Onder het motto Information Revolution in the working space - Hoe overleven we de chaos? brengt het congres toonaangevende experts, onderzoekers en professionals samen om de uitdagingen en kansen te bespreken die voortvloeien uit de snel evoluerende werkomgeving in het tijdperk van informatieovervloed en artificiële intelligentie (AI).

Het congres bespreekt de transformatie van werkplekken naar lerende en informatie-efficiënte omgevingen. Het behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder het hybride werken, het behoud van vindbaarheid van informatie, risico- en kwaliteitsbeheer van data. Door middel van presentaties, paneldiscussies en interactieve workshops, worden deelnemers aangemoedigd om best practices te delen, nieuwe inzichten op te doen en samen te werken aan oplossingen voor de uitdagingen waar zij in hun dagelijkse werk mee te maken hebben.

Dit congres biedt een unieke gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemde professionals, inspiratie op te doen voor innovatieve projecten en bij te dragen aan de ontwikkeling van de toekomst van de werkomgeving. 

Basistracks:

  • Werkplekken als lerende omgeving (kennis en leren)
    • Hybride werken: navigeren door de nieuwe werkcultuur en de uitdagingen van digital nomads.
    • Motiveren om kennis te delen en te leren van elkaar.
    • Creëren van leerecosystemen op de werkplek.
    • Structureren van interne kennis voor efficiënte verspreiding.
  • Validatie van de kwaliteit en integriteit van data en informatie (data en informatie)
    • Behoud van vindbaarheid van informatie in een overweldigende context.
    • Risico- en kwaliteitsbeheer van data en informatie, met inbegrip van de link met AI.
    • Bestrijding van desinformatie en het belang van autorisatie.

Aanmeldingen

VVBAD nodigt bijdragen uit die een breed scala aan onderwerpen behandelen, de beschreven tracks zijn hiervoor richtinggevend. Onderzoekers, academici, professionals uit de industrie en beleidsmakers worden aangemoedigd om abstracts in te dienen die innovatieve benaderingen, praktijkvoorbeelden, casestudies en theoretische perspectieven op deze onderwerpen presenteren.

VVBAD ontvangt graag ten laatste woensdag 15 mei 2024 je voorstel: een abstract dat beknopt de opzet en thematiek beschrijft, met vermelding van de naam van de spreker, de doelgroep en de vorm van de sessie. Uw voorstel indienen kan via het webformulier op de VVBAD-website. In juni weet u of uw abstract geselecteerd is.

Voor bijkomende vragen kunt u terecht bij Maxine Lynch, communicatiemedewerker VVBAD, Statiestraat 179, 2600 Berchem, 03 281 44 57, maxine.lynch@vvbad.be.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Arteveldehogeschool, campus Sint-Amandsberg

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Op zondag 21 april staat Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel in het teken van ‘Thuis’. Maar wat is dat precies ...
Waarom worden musea geregeld geviseerd door klimaatactivisten? Deze eerste FARO-podcast gaat op zoek naar antwoorden op de (complexe) vraag hoe ...