Naar een optimale samenwerking! Contactdag voor erfgoedcellen en landelijke dienstverleners

Erfgoedcellen en landelijke dienstverleners zijn natuurlijke bondgenoten van elkaar. In het ondersteunen van erfgoedgemeenschappen werken ze met elkaar samen, verwijzen ze naar elkaar door en vinden ze elkaar in projecten. Tegelijk is het veld van de dienstverleners volop in beweging. De landelijke dienstverleners zijn nog maar pas gestart aan een nieuwe beleidsperiode, terwijl de erfgoedcellen zich nu beginnen op te maken voor de subsidieaanvragen die ze in 2026 zullen indienen. Kortom, dit is het ideale moment om de banden nauwer aan te halen en elkaar nog beter te leren kennen.

Tijdens deze contactdag verkennen we 

  • wat erfgoedcellen en landelijke dienstverleners concreet voor elkaar kunnen betekenen;
  • hoe ze de onderlinge samenwerking kunnen versterken;
  • hoe ze het globale aanbod van dienstverlening (nog) inzichtelijker kunnen maken voor de erfgoedgemeenschappen.

En uiteraard voorzien we op deze contactdag ruim de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken!

Deze contactdag is er voor alle medewerkers die zijn verbonden aan een landelijke dienstverlenende rol of aan een erfgoedcel (een bovenlokale dienstverlenende rol). Vanwege de zaalcapaciteit, kunnen zich maximum 2 medewerkers per organisatie inschrijven.

Programma

9.30 uur: Onthaal

10.00 uur: Welkom en inleiding

10.10 uur: Voorstellingsronde
Elke landelijke dienstverlener stelt zichzelf voor in een korte presentatie van maximum 7 minuten, gevolgd door een presentatie waarin de erfgoedcellen zich als deelsector voorstellen. Halverwege dit onderdeel voorzien we een pauze.

12.30 uur: Lunch en netwerkmoment

13.30 uur: Discussierondes. Om de onderlinge samenwerking en afstemming te versterken, buigen we ons in twee discussierondes over volgende vragen:

  1. Hoe maken we het globale aanbod van dienstverlening helderder en inzichtelijker voor erfgoedgemeenschappen? Welke drie acties zijn hiervoor nodig?
  2. Hoe werken we makkelijker en beter met elkaar in projecten? Welke drie acties zijn hiervoor nodig?

15.00 uur: Afsluitende drink

16.00 uur: Voorzien einde

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 40 euro, er is geen kortingstarief. Dit bedrag dient om de kosten voor de zaal en de catering te dekken.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens

Praktische info

Begindatum
Locatie
Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Prijs
40 euro
Deelnemers
Max. 80 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
Waarom worden musea geregeld geviseerd door klimaatactivisten? Deze eerste FARO-podcast gaat op zoek naar antwoorden op de (complexe) vraag hoe ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange