’t Zit in de familie: cultureel erfgoed vanuit gezinsperspectief

Cover 't Zit in de familie

Erfgoeddag en FARO stellen hun nieuwste brochure ’t Zit in de familie: cultureel erfgoed vanuit gezinsperspectief voor. In 2007 verscheen All in: cultureel erfgoed voor het hele gezin, een publicatie waarmee erfgoedorganisaties werden uitgenodigd om te investeren in een gezinsvriendelijke publiekswerking. Drie jaar later verschijnt deze brochure als vervolg. Met ’t Zit in de familie willen we nieuwe en andere accenten leggen, maar de doelstelling blijft onveranderd: erfgoedorganisaties sensibiliseren en stimuleren om te werken voor en met gezinnen... Omdat gezinnen het waard zijn!

De brochure is bedoeld om erfgoedwerkers die activiteiten voor gezinnen willen ontwikkelen en begeleiden vanuit een permanent of gelegenheidsaanbod (zoals bijvoorbeeld Erfgoeddag, Krokuskriebels, Week van de Smaak...) op een vlotte manier inspiratie en ideeën aan te reiken.

De brochure is gratis te downloaden, en aanvullend bij de brochure hebben we extra inspiratie, voorbeelden en leestips in een gelijknamig online dossier geplaatst, dat regelmatig wordt geüpdatet.

We wensen u veel leesplezier, en minstens evenveel enthousiasme om zo het cultureel erfgoed en gezinnen weer een beetje dichter bij elkaar te brengen!

cultuurparticipatie
kinderparticipatie
gezinnen