25 november, Dag van de Wetenschap. Ook cultureel erfgoed doet mee

Dag van de Wetenschap

Zondag 25 november is Dag van de Wetenschap. Op 75 locaties verspreid over heel Vlaanderen ontdekt u aan de hand van workshops, demo’s, lezingen, tentoonstellingen en tal van andere activiteiten dat wetenschap en technologie hun plaats veroverd hebben in elk aspect van ons dagelijks leven. Wie het programma doorneemt, zal zien dat wetenschap en technologie ook aanwezig zijn in cultureel-erfgoedinstellingen.

Of wat dacht u van 3d-radiografie toegepast op kunstobjecten (MAS), laboratoria voor radiokoolstofdatering en analyse van verfmonsters van kunstwerken (KIK), de inzet van baanbrekende fotografische en materiaaltechnische onderzoeksmethoden bij het onderzoek van schilderijen (KMSKA) of onderzoek naar de corrosiefenomenen en een mogelijke behandeling van beschadigde loden letters (Museum Plantin-Moretus)? Tijdens de Dag van de Wetenschap ontdekt u nog veel meer technologische snufjes die succesvol worden toegepast in Vlaamse cultureel-erfgoedinstellingen.

Meer informatie over de Dag van de Wetenschap en een overzicht van het volledige programma vindt u online op de website van de organisatie.

De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis® en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.

Evenement
technologie
wetenschap
Dag van de Wetenschap