Aankomende deadlines programma Europa voor de Burger

De eerstvolgende deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag binnen het Europa voor de Burger programma is vrijdag 1 februari 2013, om 12.00 uur. U kan een subsidieaanvraag indienen onder de volgende acties:

  • Actie 1 Maatregel 1.1 ‘Bijeenkomsten in partnersteden’: een actie geschikt voor internationale samenwerkingsprojecten tussen lokale en regionale autoriteiten en/of maatschappelijke organisaties die hen vertegenwoordigen. Het aanvraagformulier, de benodigde bijlages en andere nuttige informatie omtrent het aanvraagdossier kan u terugvinden op de website van het EACEA.
  • Actie 1 Maatregel 1.2 ‘Netwerken van partnersteden’: een actie geschikt voor internationale samenwerkingsprojecten tussen steden, gemeenten, stedenbandcomités, steden en/of gemeente-netwerken, andere niveaus van lokale en regionale overheden, federaties en verenigingen van lokale autoriteiten. Deze projecten betrekken minimum vijf partners en zijn dus iets uitgebreider van aard. Het aanvraagformulier, de benodigde bijlages en andere nuttige informatie omtrent het aanvraagdossier kan u terugvinden op de website van het EACEA.
  • Actie 2 Maatregel 3 ‘Steun voor projecten van maatschappelijke organisaties’: een actie geschikt voor concrete projecten van maatschappelijke organisaties die in de deelnemende landen zijn gevestigd en op Europees, nationaal, regionaal of lokaal niveau actief zijn inzake kwesties van algemeen belang die verband houden met de prioriteiten en doelstellingen van het programma. Projecten moeten gericht zijn op kwesties van algemeen Europees belang met bijzondere aandacht voor de invloed op het Europees beleid.


Ter voorbereiding van deze deadline organiseert het Europa voor de Burger Contactpunt Vlaanderen een workshop ‘Hoe moet ik mijn subsidiedossier invullen?’ op donderdag 10 januari 2013 van 14.00 tot 16.00 uur. Deze workshop is gericht naar organisaties die van plan zijn om een subsidieaanvraag in te dienen voor de deadlines in 2013. Deelname aan deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 7 januari 2013.

Bron: Europa voor de Burger Contactpunt Vlaanderen