De boer op met vrije tijd

De boer op met vrije tijd

Vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede zit de laatste jaren in de lift. Wat vroeger een extraatje in de marge was, is nu voor vele organisaties en beleidsmakers een wezenlijk onderdeel van armoedebestrijding. Verschillende organisaties, zoals het Fonds Vrijetijdsparticipatie, proberen vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede te stimuleren.

Maar uit onderzoek blijkt dat daarbij hoofdzakelijk armoedeorganisaties in stedelijke gebieden worden bereikt. Armoedeorganisaties in meer landelijke gebieden hebben te kampen met een aantal bijkomende hindernissen. Om daar een oplossing voor te zoeken, zette het Fonds Vrijetijdsparticipatie enkele proefprojecten op. Deze projecten leverden modelpraktijken, tips, voorbeelden en methodieken op die nu gebundeld zijn in een boekje waarmee u als vrijwilliger aan de slag kunt in uw eigen organisatie.

U kunt dit boekje digitaal bekijken op de website van het Fonds Vrijetijdsparticipatie. Het boekje zelf kunt u aanvragen bij het Fonds. Dit doet u door een mailtje te sturen naar info@fondsvrijetijdsparticipatie.be of te bellen naar +32 (0)2 548 26 71. Geef daarbij uw naam, adres en hoeveelheid boekjes door. Voor een bestelling vanaf vijf boekjes wordt er 3 euro verzendkosten aangerekend. Voor meer dan acht boekjes, dient de verzendkost bekeken te worden.