Diverse aanvraagdocumenten Europese subsidies beschikbaar | Infosessies

De handleiding en de aanvraagdocumenten voor tegemoetkoming in Luik 1.2.2. Literaire Vertalingen in het kader van het EU-Cultuurprogramma (2007-2013), zijn beschikbaar op de site van de Europese Commissie. De deadline voor de indiening van de steunaanvraag is 3 februari 2012.
     
De handleiding en de aanvraagdocumenten voor tegemoetkoming in Luik 1.3.5. Culturele samenwerking met derde landen - oproep 2012 met gastland Zuid-Afrika, zijn eveneens beschikbaar op de site van de Europese Commissie. De deadline voor de indiening van de steunaanvraag is 4 mei 2012.

Op maandag 30 januari 2012 nodigt de Europese Commissie alle vertegenwoordigers van culturele en creatieve organisaties en belangenbehartigers uit voor een informatiesessie over het nieuwe voorstel voor een kaderprogramma 'Creatief Europa' dat financiële ondersteuning voorziet voor de culturele en creatieve sector in Europa. Dit nieuwe kaderprogramma moet vanaf 2014 het huidige Cultuurprogramma en de programma’s MEDIA en MEDIA mundus vervangen. Het voorstel ligt nu op de onderhandelingstafel van het Europees Parlement en de Lidstaten . Een definitief document is voorzien in 2013.

Ook op 9 februari wordt een informatiesessie georganiseerd, ditmaal over de subsidieaanvraag Luik 1.3.5: Culturele samenwerking met derde landen. Luik 1.3.5. ondersteunt culturele samenwerkingsprojecten tussen minimum drie Europese landen die deelnemen aan het Europese Cultuurprogramma (2007-2013), plus een specifiek derde land. Zuid-Afrika is gastland in 2012 (deadline aanvraag 4 mei 2012) en Australië en Canada zijn de gastlanden in 2013 (deadline 4 mei 2013). Meer informatie over deze sessie vindt u op de website van het departement CJSM / Cultuurcontactpunt Vlaanderen.

Een voorstelling van 'Creatief Europa' vindt u ook in bijgevoegd filmpje.