Erfgoedsector aanwezig op Informatie aan Zee

Logo Informatie aan Zee

Digitalisering staat hoog op de agenda van Informatie aan Zee, het tweejaarlijkse congres van de VVBAD dat inzoomt op de meest recente ontwikkelingen in de bibliotheek-, archief- en documentatiesector. Als het aanbod op Informatie aan Zee dit jaar groter is dan tevoren, komt dat voor een groot deel door de erfgoedsector. Op het programma staan onder meer lezingen over het waarom en het hoe van digitalisering. Musea die betrokken zijn bij het ontsluiten van topografische prenten lichten hun projecten toe. Ze digitaliseren in 3D of combineren informatie uit de eigen collecties met gegevens uit bibliotheken en archieven. Erfgoedbibliotheken werken aan object- en schaderegistratie en het online brengen van Flandrica. Archieven hebben nood aan nieuwe beheerssystemen en brengen hun kaartencollectie online. Verder is er ook uitgebreid aandacht voor innovatie in erfgoededucatie, met toelichting bij enkele projecten als de 'virtuele erfgoedexpert in de klas' of het 'E-learning platform in the cultural heritage sector'.

Informatie aan Zee biedt daarnaast uiteraard ruim gelegenheid om over het muurtje te kijken en te leren van ontwikkelingen in openbare en academische bibliotheken. Meer dan veertig lezingen en presentaties worden aangevuld met een uitgebreid beursgedeelte waarop niet minder dan 34 bedrijven aanwezig zullen zijn.

Informatie aan Zee vindt plaats op 15 en 16 september 2011 in het Kursaal van Oostende. Meer informatie over het programma en de inschrijvingsmogelijkheden, vindt u online via de website van VVBAD.