Europese Commissie verheugd over goedkeuring programma Creatief Europa door Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft het nieuwe programma Creatief Europa goedgekeurd. Dit betekent dat het programma in de komende weken ook kan worden goedgekeurd door de Europese Raad van de 28 lidstaten, om in januari 2014 in werking te treden.

Dankzij Creatief Europa zal meer steun worden verleend aan cultuur, film, televisie, muziek, literatuur, uitvoerende kunsten en cultureel erfgoed in Europa. Met een budget van 1,46 miljard euro voor de volgende zeven jaar – d.w.z. een verhoging met 9% vergeleken met de huidige programma's – zal Creatief Europa een belangrijke stimulans geven aan de culturele en creatieve sector, een belangrijke bron van werkgelegenheid en groei.

Om continuïteit in de Europese ondersteuning van internationale samenwerking te verzekeren, wordt begin december 2013 alvast een voorwaardelijke oproep gepubliceerd voor het indienen van steunaanvragen voor culturele en creatieve projecten die starten in 2014.  Het CultuurContactPunt Vlaanderen houdt u via de nieuwsbrief op de hoogte van deze oproep en indieningdatum, alsook van de informatiesessies die in verband met het Creatief Europa-programma (2014-2020) zullen georganiseerd worden.

Bron en meer nieuws: CultuurContactPunt Vlaanderen