Ger Schmookprijs 2011 | Oproep

Jaarlijks kent de VVBAD de Ger Schmookprijs toe aan een gepubliceerd of niet-gepubliceerd werk, al dan niet binnen een opleidingsverband, over een thema uit de archief-, bibliotheek- of documentaire informatiesector in Vlaanderen. In 2011 komen enkel werken uit de archiefsector in aanmerking. Nog tot 30 september kunnen werken ingediend worden.

Naast werken van individuele auteurs komen ook werken met een collectief auteurschap in aanmerking, op voorwaarde dat ze inhoudelijk, in uitwerking en in presentatie, een harmonisch geheel vormen. Werken kunnen zowel op papier als in digitale vorm ingediend worden.

De auteur van het bekroonde werk ontvangt een bedrag van 500 euro. Indien de jury van oordeel is dat geen enkel van de ingezonden werken aan de verwachtingen voldoet, kan de Raad van Bestuur van de VVBAD beslissen de prijs niet toe te kennen. Verdienstelijke werken kunnen wel een eervolle vermelding krijgen ter waarde van 150 euro.

Deelnemen?
Werken die aan alle criteria beantwoorden moeten, samen met een samenvatting van maximaal één pagina, voor 30 september worden gestuurd naar het secretariaat van de VVBAD, Statiestraat 179, 2600 Berchem. Werken op papier worden in drievoud ingediend, indien mogelijk samen met een digitale versie. Een digitaal werk kan ook worden ingediend door een link naar de online versie op te nemen in de samenvatting. Elk werk kan maar eenmaal worden ingediend.

Bron: VVBAD