Gezocht: kandidaat-leden voor de advies- en beoordelingscommissies Cultureel Erfgoed

Kunsten en Erfgoed zoekt leden (m/v) voor de advies- en beoordelingscommissies binnen het Cultureel-erfgoeddecreet van 6 juli 2012. Als lid van een beoordelingscommissie adviseert u de Vlaamse minister voor Cultuur over indelings- en subsidieaanvragen van cultureel-erfgoedorganisaties.

Het Cultureel-erfgoeddecreet (2012) voorziet in de oprichting van volgende beoordelingscommissies:

  • de beoordelingscommissie Landelijke Cultureel-erfgoedorganisaties: deze commissie behandelt aanvragen voor werkingssubsidies van landelijke cultureel-erfgoedorganisaties zoals musea, culturele archiefinstellingen, organisaties volkscultuur en landelijke expertisecentra voor cultureel erfgoed;
  • de beoordelingscommissie Cultureel-erfgoedprojecten en Cultureel-erfgoedconvenants: deze commissie behandelt aanvragen voor de ondersteuning van cultureel-erfgoedprojecten en voor de ondersteuning van een lokaal cultureel-erfgoedbeleid op basis van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en het lokaal cultureel-erfgoedbeleid voor het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad.


Als lid van een adviescommissie ziet u toe op de kwaliteitsvolle organisatie van de interne werking van de beoordelingscommissies en formuleert u op basis hiervan beleidsgericht advies aan de Vlaamse minister voor Cultuur.

Profiel:

  • U beschikt over een goede kennis van het cultureel-erfgoedveld.
  • U hebt een sterke affiniteit met de cultureel-erfgoedsector en beschikt over relevante expertises.
  • U weet voldoende afstand te bewaren om tot een objectieve beoordeling te komen.
  • U bent bereid om aanvragen te lezen, beoordelingen te schrijven en in functie van een aanvraag werkbezoeken bij cultureel-erfgoedorganisaties af te leggen. 
  • U kan tijd vrijmaken voor en bent bereid tot vergaderen tijdens de kantooruren. De werkdruk is afhankelijk van het aantal aanvragen die een beoordelingscommissie behandelt en kan onregelmatig zijn. Als commissielid ontvangt u een forfaitaire onkostenvergoeding voor deelname aan vergaderingen en voor verplaatsingen voor vergaderingen.
  • Professionele ervaring binnen de cultureel-erfgoedsector is niet vereist.


Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door het online formulier in te vullen in de vacaturedatabank ‘Iedereen kan Zetelen’. Registreren in de databank voor deze oproep kan vanaf 1 tot en met 31 maart 2013.

Het agentschap screent de kandidaturen aan de hand van het profiel. Als uw kandidatuur aanvaard wordt en u wordt door de minister voor Cultuur benoemd als lid van een beoordelingscommissie, gaat uw mandaat in vanaf september 2013. Het mandaat loopt voor de periode 2013-2015 en kan eenmaal verlengd worden.

Meer informatie: Informatie over het Cultureel-erfgoeddecreet van 6 juli 2012 en de taak van de commissies vindt u op de website van Kunsten en Erfgoed. Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met Cindy Vanhove (cindy.vanhove@cjsm.vlaanderen.be, +32 (0)2 553 69 42).