Infosessie overheidsopdrachten biedt overzicht nieuwe reglementering, praktische voorbeelden, richtlijnen en tips

Op 1 juli 2013 is de nieuwe Belgische wetgeving overheidsopdrachten in werking getreden. In deze wet worden onder bepaalde voorwaarden ook verenigingen (niet-overheden) beschouwd als ‘aanbestedende overheden’. Zij moeten omwille van transparante mededinging bepaalde administratieve spelregels hanteren bij de bestelling van diensten, leveringen of werk. Daarom biedt FARO voor de cultureel-erfgoedsector, en voor vzw’s in het bijzonder, een infosessie aan over deze toch wel complexe materie.

We voorzien een hele dag om de belangrijkste aspecten van een aanbestedingsprocedure toe te lichten. Komen aan bod: terminologie, algemene principes, toepassingsgebied (in het bijzonder, onder welke voorwaarden moet een vzw de aanbestedingsregels toepassen?). Daarnaast zullen we het ook hebben over soorten procedures en de verschillende te doorlopen stappen van een aanbestedingsprocedure, met bijzondere aandacht voor de opmaak van een bestek en de evaluatie van offertes. Naast de theorie, worden ook praktische voorbeelden, richtlijnen en tips meegegeven en is er ruimte voor vragen. Deelnemers ontvangen een uitgebreide presentatie en een documentatiebundel.

Voor deze sessie is geen voorkennis vereist. Ter voorbereiding van de workshop zullen we aan de deelnemers vragen om cases aan te melden van soorten opdrachten die zij (zullen) uitbesteden.

Doelgroep: organisaties en verenigingen in het erfgoedveld.

Deze workshop is een onderdeel van 'Erfgoed en zaken', modulair vormingstraject over zakelijke competenties in de erfgoedsector.

Inschrijven kan via het online formulier.