MovE-wedstrijd

MovEHet provinciebestuur Oost-Vlaanderen organiseert een online wedstrijd om de vernieuwde MovE-website en haar mogelijkheden beter bekend te maken.

Surf snel naar museuminzicht.be en ontdek de twee nieuwigheden, vanaf 1 april 2008:

Een wedstrijd
Maandelijks komt één wedstrijdvraag online en dit gedurende één jaar. Iedereen kan deelnemen en een leuke museumprijs winnen. Je gaat actief op zoek in de collecties om het antwoord op de vraag te vinden. Aan het einde van iedere maand wordt een winnaar gekozen. De musea zorgen voor de prijzen: een toegangsticket, catalogus, kinderatelier, boekenpakket of verrassing uit de museumwinkel.

Een commentaarlink
Grasduinend door de gepubliceerde collecties kan u commentaar toevoegen. Met de commentaarlink onderaan elk object kan u uw eigen verhaal (weetje, ervaring, herinnering, emotie, ...) kwijt via het daarvoor beschikbare formulier. Aarzel niet om uw mening en kennis met anderen te delen en te kijken naar reacties op een onbekend voorwerp, een bepaald schilderij, een werktuig,…

Beide items zijn te vinden onder het tabblad 'Ontdek de collecties' en worden aangekondigd op de homepagina. Hiermee wil MovE een zo ruim mogelijk publiek aanspreken en interactie/participatie bevorderen.

HET PROJECT MovE, Musea Oost-Vlaanderen in Evolutie

De website is een initiatief van MovE, een samenwerkingsverband van Oost-Vlaamse musea dat door de provincie Oost-Vlaanderen in 2003 in het leven werd geroepen. MovE werkt aan de verbetering van digitale collectieregistratie en -ontsluiting. Dankzij de website worden de collecties van de meewerkende musea toegankelijk voor een groot publiek.

Via de link 'Ontdek de collecties' zoekt u in meer dan 50.000 museumvoorwerpen uit ruim vijftig musea in Oost-Vlaanderen. En dagelijks komen er nieuw geregistreerde objecten bij. Deze online databank bevat niet alleen tentoongestelde werken, maar geeft ook toegang tot objecten die in museale depots bewaard worden. Zeer handig voor wie een eindwerk, verhandeling of spreekbeurt moet maken of voor wie zich wil verdiepen in een bepaald museum, collectie of thema. De objectendatabank van MovE is de grootste online databank van museale objecten in Vlaanderen.

In het luik 'Beleef de Oost-Vlaamse musea' kan u snuisteren in het tijdelijke en permanente aanbod van de Oost-Vlaamse musea. Dankzij de samenwerking met Cultuurweb vindt u alle praktische informatie om uw museumbezoek voor te bereiden, zoals adresgegevens, openingsuren, toegangsprijzen, tentoonstellingen, educatieve werking, ...

Met het tabblad 'Musea aan het werk' kunnen vooral museummedewerkers aan de slag, maar krijgt ook het grote publiek een inzicht in wie en wat MovE is én wat MovE allemaal doet. Alle Nederlandstalige musea kunnen op dit tabblad zowel het Invulboek als de Am-MovE thesaurus consulteren. Dit zijn hulpmiddelen om de objectregistratie te ondersteunen.