Nieuwe subsidieleidraad voor de culturele en creatieve sectoren

De bomen door het subsidiebos zien is, zeker in de culturele en creatieve sectoren, niet altijd even gemakkelijk. Vaak zijn er ook verschillende overheidsmaatregelen waar u niet direct aan denkt, maar waar u wel beroep op kan doen. De subsidiedatabank van Agentschap Ondernemen brengt die steunmaatregelen handig in kaart.

Op basis van verschillende criteria kan u subsidies, financieringsmaatregelen en fiscale voordelen die op uw situatie of organisatie van toepassing zijn consulteren. Specifiek voor de culturele en creatieve sectoren is er een recent aangepaste leidraad gecreëerd. Ook over andere thema’s, zoals het starten op zich en internationalisering, zijn er leidraden samengesteld. U vindt een overzicht op de site van Agentschap Ondernemen.

Flanders DC lanceerde de website Generation Creatives. Vraagt u zich af of en hoe uw organisatie aanspraak kan maken op overheidssteun, dan kan u via deze website een beroep doen op de coach van het Agentschap Ondernemen voor advies op maat: Coach Cynthia.

Bijlage: Subsidieleidraad voor de culturele en creatieve sectoren