Oproep indienen subsidieaanvragen provincie West-Vlaanderen

Voor 1 maart 2013 kunnen bij de provincie West-Vlaanderen aanvragen worden ingediend voor projectsubsidies en investeringssubsidies in het kader van het Erfgoedreglement.

Projectsubsidies in het kader van het Erfgoedreglement: indieningsdatum 1 maart 2013
Met de projectsubsidie beoogt de Provincie West-Vlaanderen de ondersteuning van publieksgerichte erfgoedprojecten in heel brede zin. Zowel onroerend, roerend als immaterieel erfgoed komen in aanmerking.
Een aantal voorbeelden: Onthaal en bewegwijzering, presentatie met een permanent karakter, tijdelijke tentoonstelling, educatieve projecten, archeologische opgravingsprojecten, publicaties, wandelroutes …

Investeringssubsidies in het kader van het Erfgoedreglement: indieningsdatum 1 maart 2013
Met deze subsidie wil de Provincie West-Vlaanderen infrastructurele projecten ondersteunen gericht op de bewaring of de ontsluiting van erfgoed. Er zijn twee categorieën:

  • Publieksgerichte investeringsprojecten met vooral infrastructurele ontsluiting van erfgoed en met een aantoonbare cultuurtoeristische meerwaarde.
  • Collectiegerichte investeringsprojecten gericht op de bewaring van roerende erfgoedcollecties met een aantoonbare regionale uitstraling.


De aanvraag voor projectsubsidie of voor investeringssubsidie moet worden ingediend voor 1 maart 2013 aan de hand van het officiële aanvraagformulier dat u vindt op de website van de provincie West-Vlaanderen.

Meer info: Sophie Muyllaert, sophie.muyllaert@west-vlaanderen.be, tel: +32 (0)50 40 35 77.