Projectbevraging mondelinge geschiedenis

Microfoon

In de nasleep van de studiedag 'Mondelinge geschiedenis in België', georganiseerd op 18 november 2011, organiseert het SOMA momenteel een projectbevraging. Bedoeling is de recente oogst aan projecten rond mondelinge geschiedenis (vanaf 2004) in kaart te brengen. Iedereen die de afgelopen jaren betrokken was/is bij een project rond mondelinge geschiedenis, kan de bevraging invullen. De focus ligt niet enkel op zuiver wetenschappelijke projecten: om een beter zicht te krijgen op het lokale niveau worden ook lokale erfgoedverenigingen aangespoord deel te nemen aan het onderzoek.

De bevraging peilt naar de gebruikte methode, de bewaring, de resultaten en de valorisering van mondelinge bronnen. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in een eindrapport dat in maart 2012 zal worden gefinaliseerd.

De deadline voor het indienen van de enquêteformulieren is 2 maart 2012. Gelieve ingevulde formulieren terug te bezorgen aan  Nico Wouters (Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel of digitaal via nico.wouters@cegesoma.be).