Projectoproep intergenerationeel samenleven

Op initiatief van federaal minister van Grote Steden Paul Magnette lanceert de dienst Grootstedenbeleid een projectoproep die initiatieven ter bevordering van de solidariteit en het beter samenleven tussen generaties in de steden en buurten wil belonen.

Vele verenigingen zetten zich dagelijks in bij acties van solidariteit tussen de  generaties, ontmoeting en uitwisseling van kennis en ervaring.  Daarom wil de  projectoproep 'intergenerationeel samen-leven' enkele opmerkelijke initiatieven een extra ondersteuning geven.

Via de projectoproep 2012 zullen drie initiatieven worden beloond - één per gewest - voor het creëren van nieuwe solidariteit tussen de generaties. Kunnen deelnemen: verenigingen of instellingen uit alle Belgische steden met minstens 60.000 inwoners en alle gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De laureaten zullen een financiële steun ontvangen van 30.000 euro.

Meer informatie vindt u op de website ‘Grootstedenbeleid’. U vindt er het reglement van de projectoproep en het in te vullen kandidaatsdossier. Inschrijven kan tot 15 september 2012.

intergenerationeel werken
grootstedenbeleid