Sportimonium houdt olympisch vuur brandend

Met een exemplaar van de olympische fakkel van Londen 2012 en een nieuwe digitale gids houdt het Sportimonium het olympisch geheugen in topconditie.

Als herinnering aan de 30ste olympiade, werd namens het IOC een exemplaar van de olympische fakkel van de Spelen te Londen in 2012 aan het Sportimonium overgemaakt. De goudkleurige fakkel, een ontwerp van de Britse studio Barber Osgerby, verenigt design en technologie met olympische symboliek. Zo verwijzen de drie zijden onder meer naar het olympisch motto ‘Citius, altius, fortius’.

Deze nieuwe aanwinst schittert vanaf nu in de Olympische Passage van het Sportimonium. Voor deze Passage ontwikkelde het museum eveneens een nieuwe digitale gids. Met tablets duikt u de olympische geschiedenis in, herbeleeft u legendarische wedstrijdmomenten, ontdekt u historische feiten en bekijkt u de unieke olympische collectie met een verruimde blik. De nieuwe digitale gids is beschikbaar vanaf 1 oktober 2012 en wandelt met u mee van de Spelen voor Zeus tot Londen in 2012.

Sportimonium geniet de steun van het BOIC en het IOC en werd omwille van zijn unieke collectie toegelaten tot de exclusieve groep van het Olympic Museums Network, een wereldwijd netwerk dat dertien olympische musea verenigt.

Bron: Sportimonium

 

sportimonium
sporterfgoed