Stadsarchief Leuven zoekt scan-vrijwilligers en bronvoorbereiders

Een vrijwilliger aan het werk

In het kader van het project Itinera Nova | Nieuwe Wegen naar de Digitale Ontsluiting van Archiefbronnen is het Stadsarchief Leuven op zoek naar vrijwilligers. Beschikt u over vrije tijd tijdens de kantooruren waarvoor u nog een zinvolle invulling zoekt? Bent u geïnteresseerd in geschiedenis en in het omgaan met origineel bronnenmateriaal? Werkt u nauwkeurig en kan u behoedzaam omgaan met historisch waardevolle registers? Dan kan u nu meehelpen aan de ontsluiting van de meest geraadpleegde bron van het Oud Archief van de stad Leuven. Wees welkom in onze dynamische en enthousiaste ploeg archiefvrijwilligers!

Als lid van onze vrijwilligersgemeenschap rond Itinera Nova helpt u bij het digitaliseren van de middeleeuwse schepenregisters met een hoogtechnologische boekscanner en/of bij het klaarmaken van de registers voor het scanproces. Die voorbereiding omvat het controleren van de registers, het verwijderen van schadelijk materiaal zoals speldjes en zelfs het uitvoeren van kleine restauraties. Uiteraard wordt u opgeleid en begeleid door het archiefpersoneel en met raad en daad bijgestaan door meer ervaren vrijwilligers.

Nieuwsgierig geworden of al helemaal geïnteresseerd? Contacteer ons via inge.moris@leuven.be of +32 (0)16 30 08 71 voor een afspraak om eens een kijkje te komen nemen.

Foto: Itinera Nova

vrijwilligers
Itinera nova