Week van de Smaak 2012

Week van de Smaak 2012

Van 15 tot 25 november experimenteert Vlaanderen weer volop met smaak. Het thema van deze editie is De Smaak van Thuis. Tijdens tal van activiteiten worden de deelnemers warm gemaakt voor de gezelligheid van de thuiskeuken. Zelf creatief aan de slag gaan met smaak, smaakherinneringen ophalen of nieuwe smaken bedenken, daar is het in deze editie om te doen. Op www.weekvandesmaak.be kan u het volledige programma - bijna duizend activiteiten verspreid over Vlaanderen en Brussel - raadplegen.

Dit jaar geen bekende chef als meter of peter van De Week van de Smaak, maar vijf boegbeelden: bakker Tom, koekjesvrouw Brenda, confiturenmaakster Karen, ijsbereider Herman en thuiskok Hedwig. Zeggen dat ze gepassioneerd zijn door smaak, zou een understatement zijn. Echte vakmensen zijn het, met net dat tikkeltje meer en een grote liefde voor zuivere smaken en ingrediënten. Als ‘Vrienden van de Smaak’ slaan ze de handen ineen en roepen ze Vlaanderen op om mee te doen aan De Week van de Smaak.

Kom uit je zetel voor de Grote Thuisbak, neem deel aan de Koekjesroute, proef van de nieuwe ijssmaak of leef je creatief uit met de 'receptuur voor confituur' ... het kan allemaal tijdens de Week van de Smaak. Benieuwd naar wat er in uw buurt te beleven valt? Surf naar www.weekvandesmaak.be en haal de gratis Receptenkrant in uw bibliotheek.

De Week van de Smaak is een organisatie van Vol-au-Vent vzw.