Wie blinkt uit in diversiteit tijdens de Week van de Smaak?

Logo Week van de SmaakDe Week van de Smaak wil een verrassend en sociaal evenement zijn. Om de culinaire verschillen én gelijkenissen tussen culturen en leeftijden in de verf te zetten, en om samenwerking tussen verschillende groepen te stimuleren, reikt Vlaams minister Bert Anciaux de diversiteitprijs uit. Per provincie en in Brussel zal telkens één activiteit rond interculturele smaakbeleving een geldprijs ontvangen van 2.500 euro. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Week van de Smaak.

Hoe maakt u kans op de prijs?

Organiseer met uw school, gemeenschapscentrum, vereniging, of buurtcomité een activiteit tijdens de Week van de Smaak waarbij interculturele smaakbeleving centraal staat en er een samenwerking is tussen groepen of verenigingen van minstens
twee verschillende culturen. ‘Smaakbeleving’ kan op verschillende manieren ingevuld worden:

  • het samen zoeken naar een intercultureel recept
  • het organiseren van een intercultureel eetfestijn
  • de aandacht voor verhalen en tradities van verschillende eetculturen
  • het ontdekken van producten en ingrediënten uit verschillende eetculturen
Meer informatie, voorwaarden, tips en inschrijvingsformulieren kan u vinden op de website van de Week van de Smaak.
Evenement
diversiteit
week van de smaak