De jaarlijkse museumconferentie van NEMO in november draait dit jaar rond polarisatie en de belangrijke rol die musea (kunnen) spelen in de huidige democratieën. Geef het programma mee vorm en dien voor 19 juni een voorstel in.
Op maandag 29 april bezochten FARO en Pulse samen met een diverse groep erfgoed- en museummedewerkers het BELvue museum in hartje Brussel. We ontdekten er uit eerste hand de milieuverantwoorde visie van het museum.
Hoe kan slow art leerlingen helpen om voor zichzelf te zorgen? In de workshop ‘Thuiskomen in jezelf: een workshop slow art’ gingen een dertigtal leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs aan de slag met oefeningen.
Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal. Lees hier hoe u uw gegevens actueel houdt.
Hoe kunnen geschiedenisonderwijs en erfgoed helpen om gevoelens van verbondenheid te creëren in deze complexe tijden? Dat onderzochten collega's Eva en Katrijn tijdens de conferentie '(Be)longing: confronting our memories' van Euroclio.
Ontving u een link naar de bevraging over bibliothecair erfgoed, wil u de vragenlijst invullen maar hebt u hierover nog technische of inhoudelijke vragen? Neem dan deel aan een van de twee vragenuurtjes.
De selectie bestaat uit: Een cv-screening op 5 juni 2024 Een abstract redeneertest op computer Een sollicitatiegesprek met thuisopdracht op 13 of 14 juni 2024 Je krijgt zo snel mogelijk je resultaat en kan een telefonisch feedbackgesprek aanvragen. Bereid je goed voor: Bekijk alle informatie over de...
De Week van de Biodiversiteit (18-26 mei) staat volledig in het teken van biodiversiteit. Het behoud ervan is een cruciale uitdaging. Ook erfgoedorganisaties hebben hierin een rol te spelen.
Jonas Van Mulder (KADOC-KU Leuven) trok tijdens de Erfgoedweken naar De Wijnpers (Leuven) als Erfgoedklasbak. Het bood hem de kans om samen met jongeren na te denken over de waarde van artistieke reflecties op koloniaal erfgoed.