Traject 'Aanvraag Kwaliteitslabel culturele archiefinstelling / Kwaliteitslabel erfgoedbibliotheek'

Elk jaar kunnen archieven of erfgoedbibliotheken via het Cultureel-erfgoeddecreet het 'Kwaliteitslabel culturele archiefinstelling' of het ‘Kwaliteitslabel erfgoedbibliotheek’ aanvragen. Aan deze erkenning zijn geen subsidies gekoppeld, maar het is als symbolische erkenning de moeite waard: het kwaliteitslabel schept immers vertrouwen tegenover derden voor bijvoorbeeld bruiklenen, schenkingen, samenwerking, wetenschappelijk onderzoek. Bovendien vormt het een erkenning van een kwaliteitsvolle erfgoedgerichte werking.

Omdat het indienen van een dergelijke aanvraag een hele klus kan zijn, organiseert FARO, i.s.m. Vlaamse Erfgoedbibliotheek, voor de tweede maal een groepstraject. Zo kunnen archieven of erfgoedbibliotheken die een aanvraag willen indienen, leren van elkaar. Tijdens dit traject zullen we met de hulp van deskundigen ingaan op vragen en uitdagingen die de archieven en erfgoedbibliotheken ontmoeten bij het invullen van het aanvraagformulier.

Hoe aanmelden?
Archieven of erfgoedbibliotheken die wensen deel te nemen sturen een e-mail met hun contactgegevens naar Bart De Nil, bart.denil@faronet.be. De datum van de startvergadering, de frequentie van de samenkomsten en de te behandelen thema’s bepalen we in samenspraak met de deelnemers.

Bart De Nil
kwaliteitslabel culturele archiefinstelling
Kwaliteitslabel erfgoedbibliotheek