Groot Onderhoud: schrijf nu in!

Groot Onderhoud, 31 mei 2022

Eindelijk is het zover: op 31 mei wordt u in Mechelen verwacht voor het thema ‘Erfgoed x onderwijs = da’s klasse!’ Aanvankelijk was het jaarlijks sectormoment gepland op 30 november. Maar door u-weet-wel-wat werd het noodgedwongen uitgesteld.

Vanaf vandaag kunt u opnieuw inschrijven, en wel via deze link
 
Waarom u de moeite zou doen om erbij te zijn? 

  • U krijgt een heleboel praktijkvoorbeelden, inzichten en stof tot nadenken over hoe we als erfgoedsector de banden met het onderwijs – want daarover gaat het – kunnen aanhalen.
  • U kunt honderden collega’s (opnieuw) in de ogen kijken, of nieuwe mensen leren kennen, samen plannen smeden enzovoort.
  • U verneemt wat Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon te vertellen heeft.

En hadden we al gezegd dat het Groot Onderhoud gratis is? 

Tweede keer, goeie keer

Het voelt als een tweede kans die we krijgen, zo’n uitgesteld Groot Onderhoud. Toch hebben we niet veel gewijzigd aan het programma. Niet omdat dat nu eenmaal ‘af’ was (op zulke dagen is er nu eenmaal altijd te weinig tijd); wel omdat elk onderdeel ook zes maand later nog steeds relevant is. 

Het programma is wel lichtjes uitgebreid. Zo komt Vlaams minister-president Jan Jambon langs om voor u te supporteren in uw samenwerking met onderwijs. En we maken van de gelegenheid gebruik om samen terug te blikken op ‘Erfgoeddag maakt school!’. Op dit moment bevinden we ons in volle aanloop naar het evenement en voor scholen brengt de sector het vipaanbod volop in gereedheid. Ook de Erfgoedklasbakken stomen zich klaar. Met de Erfgoeddag-week winnen we sowieso: nog nooit eerder lieten we samen als sector erfgoed op die manier tot leven komen in de klas. Maar wat leren we uit deze actie? Wat kan worden verduurzaamd in de toekomst?

Naast het plenaire voormiddagprogramma en de keuzesessies van de namiddag, kunt u ook een kijkje nemen op het beursplein. Daar maakt u kennis met diverse bedrijven en partners als Archief voor Onderwijs, CANON Cultuurcel, Klasse/Lerarenkaart, VIVES/Odisee …

Kortom, FARO biedt u een dag waarin u zeker wat opsteekt voor uw werking. En vooral een dag waar u eindelijk weer collega’s ontmoet in een warme en boeiende omgeving.

Schrijf hier in. U vindt op die webpagina ook alle praktische info. En omdat het aantal plaatsen beperkt is geven we u nog deze gouden raad mee: wacht niet te lang om dat te doen.

faro