Hoe schrijf ik een succesvol Europees projectvoorstel?

Europeana.eu is de digitale bibliotheek, museum en archief van Europa. Het verleent het publiek vrije toegang tot boeken, schilderijen, films, geluid, museumstukken en archieven die over heel Europa werden gedigitaliseerd. Het beschikt momenteel over 12 miljoen items van meer dan 1.500 organisaties, waaronder belangrijke internationale collecties en gespecialiseerde lokale bronnen.
Europeana is één van de speerpunten in de Digitale Agenda, de strategie die Europa uitschreef op de digitale kennismaatschappij tegen 2020 verder uit te bouwen. Dit proces wordt met enkele Europese subsidieprogramma’s geflankeerd. In het Zevende Kaderprogramma (KP7) voor Onderzoek en Technologische Ontwikkeling met een budget van 50,5 miljard euro voor de periode van 2007 tot 2013 voorziet de Europese Commissie (EC) 7,6 miljard euro steun voor kmo’s. Daarnaast zijn er nog vele andere programma's met mogelijkheden zoals het buitenkaderprogramma CIP ICT-PSP waarbij het thema ‘digital libraries’ rechtstreeks op de ontwikkeling van Europeana inspeelt.
Op hierop in te spelen organiseert het Als Vlaams contactpunt binnen het EC-netwerk organiseert het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) op 14 oktober een trainingsseminarie ‘Hoe schrijf ik een succesvol Europees projectvoorstel?’.
Deelname aan dit seminarie is gratis. Registratie tot 8 oktober 2010. Het aantal plaatsen is beperkt.

Voor verdere vragen: europrogs@iwt.be.

Meer informatie in de FARO kalender.

faro