Leestip: 'Het beleid van de Vlaamse overheid voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed'

In een nieuwe publicatie schetst het agentschap Kunsten en Erfgoed het traject dat de Vlaamse Gemeenschap volgde en nog steeds volgt bij de implementatie van de UNESCO conventie uit 2003 voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed.

Het beleid van de Vlaamse overheid voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed werd geschreven in drie talen (NL, ENG en FR) en gepubliceerd naar aanleiding van de Algemene Vergadering van de UNESCO conventie 2003 voor het borgen van immaterieel cultureel erfgoed (Parijs, 4-8 juni 2012). Naast de visienota Een beleid voor immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen, die minister Schauvliege in december 2010 bekendmaakte, vindt u in het boek ook een beschrijving van de elementen op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed en een bijdrage over ludodiversiteit. In een afsluitend artikel wordt meer uitleg gegeven bij het faciliterend beleid dat de overheid voert met een netwerk van experten en een interactieve website met databank voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed.

Het boek kan gratis gedownload worden via de website van het agentschap Kunsten en Erfgoed. U kan het ook lezen via ISSUU.

 

 

faro