Maak (opnieuw) kennis met Arts Flanders

Ontdek nu Arts Flanders, het grondig vernieuwde nieuwsplatform over erfgoed, kunst en cultuur uit Vlaanderen. Arts Flanders biedt informatie over Vlaamse kunst en cultuur in het buitenland en over culturele activiteiten met internationale uitstraling in Vlaanderen zelf. Wil u op de hoogte blijven van events, nieuwsberichten en verdiepende artikels? Schrijf u dan in op de maandelijkse nieuwsbrief!

Arts Flanders is een gemeenschappelijk internationaal communicatiekanaal over podiumkunsten, architectuur, muziek, cultureel erfgoed, literatuur, beeldende kunsten, film en amateurkunsten dat buitenlandse media, professionals en economische en diplomatieke vertegenwoordigers informeert over het internationaal belang van kunsten en erfgoed uit Vlaanderen. Het promoot Vlaanderen als een must-follow-regio op vlak van kunsten en erfgoed.

Arts Flanders bestaat uit een website en maandelijkse nieuwsbrief met:

  • een online agenda met evenementen in het buitenland
  • een kwalitatieve selectie van de belangrijkste events in de vorm van nieuwsberichten met meer context
  • artikels die via thema's een redactioneel kader geven aan deze events (vb. een landenthema, focus op een discipline, evenementen uit verschillende disciplines)
  • een verwijsportaal dat buitenlanders en Belgen in het buitenland wegwijs maakt binnen de overheid en de diverse informatieplatforms die er bestaan omtrent kunsten, erfgoed, amateurkunsten, sociaal cultureel werk voor volwassenen en jeugd, lokaal cultuurbeleid en socio-artistieke initiatieven.


Naast informeren en communiceren, wil Arts Flanders ook internationale netwerkevenementen organiseren voor de kunsten en erfgoed uit Vlaanderen.

Nieuws aanleveren?

Nieuws en evenementen uit de cultureel-erfgoedsector die u bekend wil maken via Arts Flanders zijn welkom bij annemie.vanthienen@faronet.be.

Partners
De Vlaamse Gemeenschap, Departement CJSM, Agentschap Kunsten en erfgoed. Arts Flanders werkt samen met het Internationaal Lab, georganiseerd door DAR, met Flanders Investment & Trade, Visit Flanders en Internationaal Vlaanderen

Initiatiefnemers
De steunpunten BAM, FARO, Muziekcentrum Vlaanderen, Vlaams Architectuurinstituut, Vlaams Theaterinstituut, de fondsen Vlaams Audiovisueel Fonds en Vlaams Fonds voor de Letteren; de museumkoepels Vlaamse Kunstcollectie (VKC) en Contemporary Art Heritage Flanders (CAHF) (Amateurkunsten sluiten aan vanaf 2014) en CultuurNet als ondersteunende partner voor de databank.

www.artsflanders.be

faro