Tijdschrift faro heet u welkom in de wereld van de negende kunst

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed en Stripgids slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijk dossier over striperfgoed in Vlaanderen. Een status quaestionis van Roel Daenen vormt de navelstreng tussen beide tijdschriften, die daarnaast met verschillende artikels elk hun eigen focus op het thema leggen.

faro bekijkt onder meer de situatie in Nederland, gaat na wat de mogelijkheden tot toeristische exploitatie van striperfgoed zijn en laat historica Aline Sax, die het oorlogsverleden van Willy Vandersteen onderzocht, aan het woord over haar ervaringen met die casus. Stripgids trok dan weer naar Fanny Rodwell, de tweede vrouw van Hergé die momenteel de rechten op Kuifje in handen heeft, voor een revelerend gesprek.

Verder in dit nummer van faro vindt u ook bijdragen over het behoud en de beleving van landelijk religieus erfgoed, zoomen we in op verzameldingen en de mensen die ze verzamelen, doen we de geschiedenis van de wielerchromo's uit de doeken en serveren we u een artikel over Europese normen voor de instandhouding van erfgoed.

Meer informatie

faro