Welkom, Henrike!

Henrike Radermacher. Foto © Henrike Radermacher

Op 1 maart werd het FARO-team versterkt met een projectmedewerker internationalisering. Henrike Radermacher (°1977) is master in de kunstgeschiedenis, aangevuld met geschiedenis en Engelse filologie.

Henrike is geboren en getogen in Duitsland. Als kunsthistorica was ze verbonden aan de vakgroep kunstgeschiedenis van de Universiteit van Leipzig en deed ze eerste stage- en werkervaringen op in musea en andere culturele instellingen in Leipzig, Berlijn, Wuppertal en Brussel. 

In Brussel werkte ze van 2005 tot 2007 in de publicatieafdeling van de Internationale Vereniging van Openbaar Vervoer. Daarna was Henrike veertien jaar aan de slag bij de Duitse ambassade in België, eerst als medewerker in de afdeling cultuur en communicatie, en vanaf 2016 als verantwoordelijke voor pers en communicatie. Ze zette er tal van (culturele) evenementen op touw, vertaalde beleidskeuzes naar pers en publiek, begeleidde journalisten bij officiële bezoeken van o.a. de Duitse bondspresident en -kanselier, schreef speeches, volgde trends in het Belgische medialandschap op en nog veel meer. Henrike: “Na een lange en boeiende tijd in de bijzondere werkomgeving die een ambassade is, kijk ik er enorm naar uit om beroepsmatig terug te keren naar mijn oorspronkelijke passie en roots en mij in te zetten voor cultureel erfgoed. Ik ben bijzonder blij om bij te leren over dit fantastische onderwerp en op zoek te gaan naar internationale kansen voor het cultureel-erfgoedveld in Vlaanderen.” 

Meerdere langdurige verblijven in het buitenland (VS, Frankrijk, Italië, Duitsland, België) en in het bijzonder haar studieverblijf in Rome met een Erasmusbeurs hebben haar getoond hoe inspirerend het is om over de landsgrenzen heen te kijken en andere culturen te leren kennen. “De uitwisseling van gedachten, of het nu tijdens een studieverblijf, een stage, werkverblijf of jeugduitwisseling is, is van onschatbare waarde. Ook in de context van cultureel erfgoed bestaan er nog mogelijkheden om de internationale samenwerking te versterken. Samen met het FARO-team wil ik bekijken hoe we de sector hierin nog beter kunnen ondersteunen.”

Met veel goesting is Henrike op 1 maart 2022 bij FARO begonnen als projectmedewerker internationalisering. Zij staat in voor de ontwikkeling en versterking van de internationale strategie van FARO en is tevens aanspreekpunt i.v.m. internationale samenwerking.

Contact

faro