Zondag is het Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen

Hebt u (klein)kinderen die jonger zijn dan 12 jaar en weet u zondag 19 november nog niet wat gedaan? Gelukkig is het weer Kunstendag voor Kinderen. Het aanbod is heel divers: van familierondleidingen in musea over voorstellingen in cultuur- en kunstencentra, vertellingen in bibliotheken tot dansen met gerenommeerde choreografen. Het volledige programma vindt u op www.kunstendagvoorkinderen.be.

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen zijn even welkom. Alle kunsten komen aan bod:  theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan.

Ook heel wat cultureel-erfgoedinstellingen doen mee. Maak kennis met Clara Serena, de oudste dochter van Peter Paul Rubens in het Rubenshuis, ga op zoek naar natuur en kunst in het Middelheimmuseum of neem deel aan de vertelnamiddag in PARCUM.

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur dat wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Illustratie: Pieter Gaudesaboos. Detail uit het campagnebeeld.

faro
kinderen
Kunstendag voor kinderen
Evenement