Erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei start nieuwsbrief

Erfgoedcel P&Z

Om haar werking aan het grote publiek kenbaar te maken maakt de erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei nu gebruik van een elektronische nieuwsbrief. In de maandelijkse publicatie kan de lezer voortaan alle informatie over de activiteiten van de erfgoedcel terugvinden. Zo komen telkens de rubrieken erfgoednieuws van de erfgoedcel, erfgoed in de regio, nieuws aan de erfgoedwerkers, weetjes en oproepen aan bod.

De erfgoedcel voor het Pajottenland en de Zennevallei ging begin 2011 van start nadat de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant afsloot met de intergemeentelijke projectvereniging Cultuurregio Pajottenland en Zennevallei, een samenwerkingsverband tussen liefst zestien gemeenten. Samen met de lokale en de regiobesturen bouwt de erfgoedcel een duurzaam cultureel-erfgoedbeleid uit. Zo tracht zij cultureel erfgoed op te sporen, te bewaren en in de schijnwerpers te plaatsen.

De erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei herbergt de drie erfgoedcoördinatoren Koen Demarsin, Karen van Buggenhout en Fred Gillebert en is gevestigd in ’t Castelhof in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek). De nieuwsbrief van oktober kan u lezen via deze link. Contactinformatie vindt u op de website van de erfgoedcel.

Gregory Vercauteren