Erfgoedcellen.be in een nieuw jasje

Erfgoedcellen.be

Met 27 zijn ze: de erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel. Benieuwd wie ze zijn en wat ze doen? Ontdek het op erfgoedcellen.be. De portaalsite kreeg onlangs en flinke opknapbeurt en vormt het startpunt voor al wie op zoek is naar een erfgoedcel in een bepaalde regio of stad.

Naast een handige overzichtskaart en verwijzing naar alle websites, vindt u er twee filmpjes over wat een erfgoedcel is en doet. Deze filmpjes zijn gemaakt door de vijf West-Vlaamse erfgoedcellen. Ze zijn het resultaat van een coachingstraject inburgering en integratie dat de erfgoedcellen hebben doorlopen bij het Agentschap Inburgering en Integratie, i.s.m. FARO. Tijdens dat traject bleek de nood om in klare taal te communiceren over erfgoed en erfgoedcellen. De West-Vlaamse erfgoedcellen gingen verder aan de slag en maakten twee filmpjes.

Eén filmpje legt helder uit wat erfgoed allemaal kan inhouden. Een ander filmpje geeft aan hoe erfgoedcellen werken. De filmpjes kunt u nu ook bekijken op de hernieuwde website erfgoedcellen.be.

Gregory Vercauteren