Lokaal erfgoed op maat van kinderen en jongeren

Hoe kan u op school, in het cultureel centrum, de bib of het jeugdwerk kinderen en jongeren op een boeiende en speelse manier laten kennismaken met lokaal erfgoed? In de regio Pajottenland-Zennevallei zocht en vond men op 28 mei het antwoord tijdens een smaakmakend ‘erfgoedbeleg’. De resultaten van dit inspiratiemoment zijn nu gebundeld in een gids die ook leerrijk is voor erfgoedwerkers van buiten deze regio.

De bedoeling van dit erfgoedbeleg was om lokale jeugd-, cultuur- en erfgoedwerkers te inspireren met lokale praktijkvoorbeelden. De initiatiefnemers waren de erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei, Cultuurregio Pajottenland-Zennevallei en Magda vzw.

In haar voorbereidende zoektocht naar praktijkvoorbeelden, kwam de erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei zoveel materiaal tegen dat ze besloot om alles te bundelen in een functionele inspiratiegids. Hierin vindt u een heleboel lokale praktijkvoorbeelden, maar ook werkvormen, mogelijke thema's, subsidiemogelijkheden en tips en tricks om kinderen en jongeren in contact te brengen met lokaal erfgoed. De gids is daarom ook interessant voor lokale erfgoedwerkers van buiten het Pajottenland-Zennevallei.

Download de inspiratiegids op de website van de erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei.

Gregory Vercauteren