Op vakantie naar zee? Erfgoedcel Kusterfgoed zet traditie van strandbloemen in de kijker

Gaat u tijdens de zomer wel eens op vakantie naar de kust? Dan kent u ongetwijfeld de papieren strandbloemen en strandbloemenkraampjes die er op het strand verschijnen. Erfgoedcel Kusterfgoed zet de hele zomer lang deze populaire traditie in de schijnwerpers. Doe mee aan de fotowedstrijd, workshop of aanleg van een papieren bloemenveld. Deel uw strandbloemen via #strandinbloei op sociale media.

Het aantal likes op sociale media zal de twintig mooiste of meest originele beelden bepalen. De winnaars krijgen een pakketje postkaarten met hun eigen ingezonden foto toegestuurd.

Kusterfgoed neemt ook een duik in het verleden en gaat via historisch onderzoek en praatnamiddagen op zoek naar de oorsprong, de verspreiding en de beleving van dit strandritueel. Bestaan de strandbloemenwinkeltjes écht enkel aan onze kust, of is er in het buitenland iets gelijkaardigs te vinden? En met welke pasmunt wordt in de verschillende badsteden betaald? Kunt u meer vertellen over de historische context van dit strandritueel? Neem dan contact op met de Erfgoedcel Kusterfgoed.

Meer informatie over het project 'Strand in bloei' vindt u op via de website van de Erfgoedcel Kusterfgoed.

Gregory Vercauteren