Vlaamse regering sluit nieuwe cultureel-erfgoedconvenants

Op basis van het Cultureel-erfgoeddecreet kan de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant sluiten met een gemeente, een intergemeentelijk samenwerkingsverband of de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De Vlaamse Regering heeft besloten om een nieuw cultureel-erfgoedconvenant te sluiten met de projectvereniging Cultuurdijk. Dit is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

Ook heeft de Vlaamse Regering beslist om opnieuw een convenant af te sluiten met de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de periode 2012-2016.

Ten slotte heeft de Vlaamse regering positief geooordeeld over twee aanvragen van steden/intergemeentelijke samenwerkingsverbanden die al een convenant hadden lopen, maar die  hun werking wilden uitbreiden. Het gaat om:

  • de projectvereniging Kempens Karakter: Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar
  • de projectvereniging Erfgoed Haspengouw: Sint-Truiden, Tongeren (beide steden hadden al een cultureel-erfgoedconvenant afgesloten met de Vlaamse Gemeenschap), Bilzen, Borgloon, Gingelom, Hoeselt, Heers, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren en Voeren.

Meer informatie: Website agentschap Kunsten en Erfgoed

Gregory Vercauteren
cultureel-erfgoedconvenants