FARO werkt vanaf nu met competentiedocumenten van OSCAR

OSCAR waardeer(t) uw ervaring

Kent u OSCAR al? OSCAR is een online systeem dat competenties verworven tijdens vorming of vrijwillig engagement in kaart brengt. Socius en het Steunpunt Jeugd stonden in voor de ontwikkeling ervan, FARO stapt in vanaf januari 2012.

Concreet betekent dit dat FARO voor zijn vormingen competentiedocumenten uitreikt aan de deelnemers. Zo’n document vermeldt welke kennis, vaardigheden en attitudes tijdens de vorming aan bod kwamen. Handig voor u als samenvatting en geheugensteuntje, als overzicht van de competenties waar u aan gewerkt heeft of als attest van deelname.Via een persoonlijke online portfolio kunt u uw vormingen bovendien eenvoudig zelf doorzoeken. OSCAR-documenten zijn echter geen 'diploma’s' en vervangen deze dus niet. Meer informatie over het systeem vindt u via de website van OSCAR.

Op termijn kunnen andere erfgoedorganisaties zich bij OSCAR aansluiten. Het steunpunt leert nu eerst het systeem verder kennen, en staat vanaf het najaar paraat om erfgoedorganisaties met raad en daad bij te staan wanneer zij OSCAR ook binnen hun werking verwelkomen.

Jacqueline van Leeuwen