Geef studenten kunst- en cultuurbemiddeling een opdracht!

Erfgoedorganisaties (bij voorkeur uit de regio Antwerpen) kunnen nog tot 16 april een vraag formuleren voor derdejaarsstudenten studenten kunst- en cultuurbemiddeling van de Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen. De studenten kiezen in september 2012 welke vraag ze verder willen onderzoeken.

In groepjes van vijf à zes gaan de studenten gedurende drie maanden één dag per week met uw vraag aan de slag. Elke groep wordt wekelijks gecoacht door een docent. Ze analyseren de specifieke noden en behoeften van uw organisatie, verdiepen zich in literatuur en good practices, en komen tegen januari met een schriftelijk voorstel van antwoord op maat. Indien mogelijk, testen ze hun voorstel uit.

De studenten zoeken kwesties die ‘in de ijskast zitten’, maar toch actueel zijn en een oplossing vragen op redelijk korte termijn. Enkele voorbeelden:

  • U wil onderzoeken hoe u de beleving van bepaalde voorstellingen/tentoonstellingen kan versterken.
  • De samenwerking met het OCMW loopt niet goed, u wil onderzoeken wat een betere manier van bemiddeling kan zijn voor mensen in armoede.
  • U bent  op zoek naar een programma-aanbod om een specifieke publiek te bereiken.
  • U wenst  een nieuw systeem te ontwikkelen om leerkrachten te onthalen en aan uw organisatie te binden.


Wat vraagt de opleiding?

  • U bent niet de begeleider maar wel de opdrachtgever van het project. U geeft bij het begin een korte briefing over uw project op onze campus, en u woont aan het einde de slotpresentaties bij. Vanuit elke deelnemende organisatie vraagt de hogeschool één contactpersoon.
  • Als opdrachtgever blijft u betrokken op de werkzaamheden van de studenten: introduceren, vragen beantwoorden, in contact brengen met collega’s, eventueel plaats bieden aan (team)vergaderingen, regelmatig een gesprekje met feedback op analyses en voorstellen… U zorgt ervoor dat studenten zich welkom voelen in uw organisatie.


Bent u geïnteresseerd? Neem dan ten laatste op 16 april contact op met ann.deweerdt@kdg.be

  • Welke vraag of probleem wil u aan studenten voorleggen?
  • Wat verwacht u dat studenten doen om een antwoord te kunnen formuleren? (in grote lijnen, soorten werkzaamheden )
  • Wat bent u van plan met het resultaat van het project?

 

Jacqueline van Leeuwen
opleiding
Kunst- en cultuurbemiddeling