Göteborg 2012: Oprichting Association of critical heritage studies

Verdient erfgoed een aparte wetenschap? En zo ja, welke methodes zijn dan van tel? Welke onderwerpen moeten aan bod komen? Hoe interdisciplinair moeten we zijn? En wat betekent kritisch in dit opzicht?

Met deze vragen in het achterhoofd werd enkele weken geleden The Association of Critical Heritage Studies opgericht (mét een manifesto). Deze associatie wil academische onderzoekers en praktijkmensen van over de hele wereld verenigen om over deze vragen verder na te denken.

Dat lukte meteen aardig goed tijdens de inaugurele conferentie die plaatsvond in Göteborg (Zweden) tussen 5 en 8 juni. Vier dagen vol boeiende keynotes, diepgravende sessies en vele aangename ontmoetingsmomenten met erfgoedwerkers van over de hele wereld. Alle papers en het globale programma vindt u op deze website.

Wij plukten de meest interessante thema’s eruit en presenteren die de komende dagen in een aantal blogberichten met korte samenvattingen van sessies over onder andere


Dit blogbericht kwam tot stand naar aanleiding van de conferentie 'Re/theorising heritage'. Onze deelname aan de conferentie was mogelijk met steun van de Europese Commissie via de GRUNDTVIG-actie van het Europese ‘Een Leven Lang Leren’-programma.

Jacqueline van Leeuwen
Association Heritage Studies
manifest
Conferentie