Nieuwe lectoren aan de Reinwardt Academie | Hester Dibbits en Riemer Knoop zijn benoemd tot lector cultureel erfgoed

Hester Dibbits en Riemer Knoop

Studenten met ambities in de cultureel-erfgoedpraktijk kunnen al jarenlang terecht aan de Reinwardt Academie in Amsterdam. In de bacheloropleiding Cultureel Erfgoed bijvoorbeeld, of de master Museology. Met de pensionering van Peter van Mensch ging de academie op zoek naar nieuwe lectoren voor deze opleidingen, functies die zullen worden ingevuld door dr. Hester Dibbits en dr. Riemer Knoop.

Dr. Hester Dibbits is momenteel werkzaam als onderzoeker van het Meertensinstituut en is tevens hoofdconservator van het Nederlandse Openluchtmuseum. Aan de Reinwardtacademie zal ze zich vier dagen per week concentreren op de linken tussen erfgoedtheorie en de dagelijkse praktijk in het werkveld. Het verzamelen, toetsen en doorgeven van kennis en vaardigheden van (toekomstige) erfgoedprofessionals staat centraal en dit op het terrein van materiële en immateriële cultuur in musea en andere erfgoedinstellingen.

Dr. Riemer Knoop was jarenlang verbonden aan het Rijksmuseum voor Oudheden, de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Met zijn adviesbureau Gordion ondersteunt hij culturele opdrachtgevers op het domein van strategie, communicatie en beleidsontwikkeling. Hij zal anderhalve dag per week voor het lectoraat werken en vooral reflecteren op de dynamiek waarin erfgoed ontstaat.

FARO wenst deze nieuwe lectoren alvast veel succes toe! Meer informatie vindt u in het persbericht van de Reinwardt Academie. Opleidingen voor toekomstige erfgoedwerkers staan ook centraal op de studiedag over interdisciplinaire erfgoedopleidingen die FARO op 31 mei organiseert.

Jacqueline van Leeuwen