Help, hoe kies ik de juiste vitrine?!

Nieuwe vitrines aankopen of ontwerpen voor een permanente of tijdelijke tentoonstelling, het is geen sinecure. Waarmee moet u zoal rekening houden? Ontdek het antwoord tijdens de tweedaagse workshop 'Help, hoe kies ik de juiste vitrine?!' op 15 en 16 februari bij FARO. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, schrijf dus snel in!

Ibrahim Bulut (Meyvaert Glass Engineering) geeft tekst en uitleg bij het bouw- en materiaaltechnische aspect van vitrines. Via een overzichtsschema toont hij aan welke aspecten belangrijk zijn en wat u allemaal moet weten vooraleer u naar een leverancier stapt. Nieuwe vitrines aankopen is trouwens niet altijd nodig. Vanuit haar ervaring als scenograaf geeft Monique Verelst (FARO) een overzicht van de mogelijke alternatieven. Wat bijvoorbeeld met hergebruik? Concrete voorbeeldcases illustreren de diverse mogelijkheden.

In deel twee van de workshop stelt Bart Ankersmit (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) een door hem ontwikkeld beslissingsmodel voor dat als hulpmiddel (leidraad) kan dienen bij het kiezen van de juiste vitrine. In kleine groepjes testen we dit beslissingsmodel uit. U krijgt bovendien de kans actief mee te denken over wat er beter kan en hoe de bijhorende handreiking zo gebruiksvriendelijk mogelijk kan gemaakt worden.

Het belooft een zeer boeiende tweedaagse te worden, mis deze unieke kans niet! Meer informatie vindt u in de FARO-kalender, waar u zich ook kan inschrijven.

Julie Lambrechts