Meester zkt. leerling

infosessies traject meester-leerling

Deze zomer lanceerde Cultuurminister Sven Gatz een beurzensysteem waarmee hij het doorgeven van vakmanschap wil ondersteunen. Vakmanschap wordt daarbij gezien als een vorm van immaterieel cultureel erfgoed dat in de hoofden en handen van mensen zit. Denk bijvoorbeeld aan ambachten zoals smeden, glas blazen, tonnen maken of potten bakken. Of wat dacht u van tapdansen, poppen maken voor het poppentheater of boekbinden? Ook die vakmensen krijgen een plaats in het reglement. Door hen de kans te geven hun vakmanschap door te geven aan toekomstige meesters, kan hun vakkennis levend gehouden worden. U leest alles over de nieuwe meester-leerlingtrajecten op onze website, of op de website van het Departement CJM

Infosessie Aalst

Bent u als ervaren vakman op zoek naar leerlingen om uw kennis aan door te geven? Of vindt u als geïnteresseerde nieuweling moeilijk meesters die u het vak kunnen aanleren? Erfgoedcel Denderland en Stad Aalst bieden graag ondersteuning bij het aanvragen van een subsidie. Daarom organiseren zij op vrijdag 17 augustus 2018 samen met het Departement CJM een infosessie. Tijdens deze voorstelling zal een medewerkster van het departement alle nodige informatie verschaffen over de subsidie en het aanvragen ervan. U krijgt de ruimte om concrete vragen te stellen en krijgt ondersteuning bij het invullen van uw subsidieaanvraag.

Praktisch 

De infoavond vindt plaats in de Gendarmerie, broedplaats voor talent (Denderstraat 22, 9300 Aalst). Deze nieuwe ontmoetingsplek in de binnenstad van Aalst brengt mensen en talent dichter bij elkaar. De perfecte locatie dus voor meester-leerlingontmoetingen. U bent er van harte welkom op vrijdag 17 augustus 2018, om 19.00 uur. De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht via erfgoedcel@aalst.be.

Michelle Van Meerhaeghe
erfgoeddag
Erfgoeddag 2019
vakmanschap
ambacht
Sven Gatz
erfgoedcel
Infodag