Werkbezoek ICOM-Vlaanderen

Op vrijdag 7 juni organiseerde ICOM-Vlaanderen een werkbezoek aan het Paul Delvauxmuseum in Sint-Idesbald en Navigo - Nationaal visserijmuseum in Oostduinkerke.

Navigo kreeg onlangs een regionale erkenning en directeur Maja Wolny lichtte de belangrijkste beleidslijnen toe. Het verjongen van het publieksprofiel en het verhogen van het aantal bezoekers was de voorbije jaren een belangrijke doelstelling en dat blijft ook zo in de nabije toekomst. Internationale samenwerking met maritieme musea in Noord-Frankrijk, het Nederlandse Zeeland en Groot-Brittannië opstarten en intensiveren een andere. Collectiemobiliteit en het afstemmen van de collecties uit verschillende musea is daarbij cruciaal.

Ten slotte zet Navigo het immaterieel erfgoed van de paardenvissers in de verf. In huis buigt een onderzoekster zich over dit thema en wordt een aanvraag tot UNESCO-Werelderfgoed voorbereid. Werkbezoeken zoals deze zijn uitermate nuttig om de contacten met collega's te versterken en ervaringen uit te wisselen. Dat toonde deze dag heel goed aan.

Olga Van Oost
Werkbezoek / studiereis