Exposee Vlasparlee

Zuid-West-Vlaanderen ademt vlas en koestert zijn vlasverleden. Vijfendertig gewezen vlassers vertrouwden hun persoonlijk verhaal aan de camera toe. 'Exposee Vlasparlee' brengt die levendige memoires in een rondreizende tentoonstelling en toont het leven zoals het was, ongezouten en door de ogen van de 'vlasveteranen' zelf. Aan de hand van hun bedenkingen, anekdotes en commentaren maakt de bezoeker er kennis met het wel en wee binnen de sector. Zo geeft deze tentoonstelling 'sprekend' uitdrukking aan het collectieve geheugen van de eens zo omvangrijke vlassersgemeenschap.

Vlasparlee is een samenwerking van Centrum voor Agrarische Geschiedenis, Provincie West-Vlaanderen, Vlasmuseum, Overleg Cultuur Zuid-West-Vlaanderen, Erfgoedcel Kortrijk, Algemeen Belgische Vlasverbond en de Vrienden van het Vlasmuseum. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Van 3 april tot 7 juni 2009 in Vlasmuseum, Etienne Sabbelaan 4, 8500 Kortrijk. Elke werkdag van 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 14.00 - 18.00 uur. Meer info over data en locaties van Exposee Vlasparlee vindt u op de webisteBekijk er ook de trailer!

Meer info: brecht.dewaele@cagnet.be en dominique.velghe@west-vlaanderen.be

provinciale erfgoedteams
mondelinge geschiedenis
VLaS
geschiedenis
Leie
Mandel
industrie
streekgeschiedenis
getuigen
interviews
Opening / lancering