Sectorcampagne Erfgoeddag 2012 gelanceerd

Cover inspiratiebrochure Erfgoeddag 2012

De nieuwe inspiratiebrochure voor Erfgoeddag 2012 is onderweg. Elke (erfgoed)organisatie die in het verleden reeds heeft deelgenomen aan Erfgoeddag, krijgt deze automatisch toegestuurd. Net als alle lokale coördinatoren. Daarmee schiet de sectorcampagne voor een nieuwe editie van het evenement zich op gang.

Hou dus de komende dagen uw brievenbus in de gaten. Deze gratis publicatie functioneert - letterlijk - als gids naar een succesvolle Erfgoeddag-activiteit. De twaalfde editie van Erfgoeddag vindt plaats op zondag 22 april 2012 en heeft als thema 'Helden'. Ongeduldig? Dan kan u hier de digitale versie van de inspiratiegids (pdf - 2,1 MB) alvast downloaden.

Uw eerste keer? Ontvangt u onze info (post, nieuwsbrieven en brochure) nog niet? Geef dan een seintje. Dan nemen we u en uw organisatie of instelling graag op in onze databank.

6 oktober 2011 | Inspiratiedag 'Helden'
Op donderdag 6 oktober geeft de Coördinatiecel Erfgoeddag met de inspiratiedag 'Helden?' het echte startschot van de voorbereidingen. Tijdens deze ontmoetingsdag in Brussel treden een aantal vooraanstaande experts aan, die elk een andere benadering van het thema presenteren. Dit gebeurt telkens vanuit een andere tijdsperiode. Deze dag is dus bedoeld om u - naast de inspiratiebrochure en de website - extra historische context te geven bij het thema.

Het gedetailleerde programma en het inschrijvingsformulier vindt u op de website van Erfgoeddag. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt.

Vanaf 10 oktober 2011 | Infosessies
Hoe begint u nu aan de voorbereidingen van uw activiteit(en)? Om u op de sporen te zetten worden opnieuw een aantal gratis infosessies in Vlaanderen en Brussel georganiseerd. Na deze infosessies beschikt u over alle - inhoudelijke, formele en praktische - info hoe u uw Erfgoeddagactiviteit kan laten uitgroeien tot een interessante publiekstrekker. Meer informatie over deze infosessies vindt u eveneens terug op de website van Erfgoeddag. Een infosessie bijwonen kan door het inschrijvingsformulier voor 3 oktober terug te bezorgen.

Een vraag of probleem? Neem contact op met de Coördinatie Erfgoeddag. Zij helpen u graag verder.
Coördinatie Erfgoeddag, p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Tel: +32 (0)2 213 10 60 - vragen naar Leen Breyne of Roel Daenen
info@erfgoeddag.be

Roel Daenen