Vierde editie van de Nacht van het Kempens Erfgoed

Campagnebeeld Nacht

Promotie voeren komt keer op keer neer op een creatieve uitdaging. Het publiek warm maken en sensibiliseren voor een aanbod kan immers op diverse manieren. In de klassieke marketingmix is er sprake van de ‘4p’s’: het product, de prijs, de promotie en de plaats. In de Kempen sleutelen ze aan het tijdstip. De Erfgoedcel Kempens Karakter organiseert komende vrijdag, en voor de vierde keer op rij, de ‘Nacht van het Kempens Erfgoed’. Het aanbod wordt er gebundeld in een evenement, en dat op een bijzonder moment, namelijk – dat had u vast al geraden – ’s avonds.

Eerder berichtten we hier over de Nocturnes van de Brusselse Musea, die eveneens tijdens 'de donkere dagen' van het najaar een evenement opzetten. “De formule om ’s avonds iets te organiseren, kent veel bijval,” stelt de Erfgoedcel Kempens Karakter. “Het publiek krijgt zo iets unieks te zien. Vaak zijn het rondleidingen of tentoonstellingen die op het programma staan, maar ook vertelavonden, films, proefavonden en bijvoorbeeld concerten beloven het erfgoed eens vanuit een ander perspectief te bekijken.”

Voor het eerst nemen de gemeenten Heist-op-den-Berg, Hulshout en Putte deel. “Dat maakt het programma nog uitdagender en gevarieerder,” klinkt het. “Het publiek kan terecht in Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar voor meer dan twintig boeiende activiteiten.”

De 'Nacht van het Kempens Erfgoed' zal voortaan telkens elke voorlaatste vrijdag van oktober plaatsvinden.

Praktisch

Op vrijdagavond 24 oktober 2014, van 19.00 tot 23.00 uur, zijn er in elf gemeenten gratis erfgoedactiviteiten te beleven. Het programmaboekje is beschikbaar via de gemeentes, deelnemende locaties en de Erfgoedcel Kempens Karakter (info@kempenskarakter.be of tel +32 (0)14 21 97 00). In de reportage kunt u het aanbod van de deelnemers bekijken.

 

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.
http://www.youtube.com/watch?v=RpTAWjPzkD4
Roel Daenen
Erfgoedcel Kempens Karakter
Nacht van het Kempens Erfgoed
nocturne
Evenement