Schimmels: een praktijkuitwisseling tussen bibliotheken en archieven

Foto: Een boek dat zwaar aangetast is door schimmel, Leon Smets

Collega's uit bibliotheken en archieven allerhande komen sinds januari 2020 geregeld samen in de Collegagroep behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed. De zesde bijeenkomst van de collegagroep, op 22 februari 2022, staat volledig in het teken van schimmels en biedt net als de vorige bijeenkomsten volop kans om praktijkervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Want dat schimmels een behoorlijk lastig probleem kunnen zijn, staat buiten kijf. Des te meer reden om er (nogmaals) over te praten, vinden de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO.

Voor deze editie nodigen we ook enkele externe sprekers met een interessante insteek uit. Hoe voorkomt u een (nieuwe) schimmeluitbraak? Welke bestrijdingsmethodes zijn efficiënt, veilig voor het erfgoed en haalbaar? En hoe pakt u dat nu precies aan? Het antwoord op deze prangende vragen hoort u volgende maand. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Werkt u in een erfgoedbibliotheek, archief of museale documentaire collectie, maar nam u nog niet deel aan de collegagroep? Ook dan bent u van harte welkom!

Een gedetailleerd overzicht van het programma vindt u in de kalenderrubriek op deze website. Inschrijven is gratis en kan tot 18 februari via dit formulier.

Foto: Een boek dat zwaar aangetast is door schimmel, Leon Smets

Tine Hermans