Als het stof weer gaat liggen: het Groot Onderhoud 2023

Het Groot Onderhoud 2023 © FARO, fotograaf: Dries Theuwissen

Een gezellige drukte was het op dinsdag 16 mei in Mechelen, met de voltallige cultureel-erfgoedsector die opnieuw verzamelen blies op het Groot Onderhoud 2023: de klimaateditie. We genieten nog volop na van de energie die de hele dag in de lucht hing. En dat is in de eerste plaats aan u te danken!

Het weerzien in levenden lijve deed vele aanwezigen merkelijk deugd. Bedankt dus voor de vele warme begroetingen, de boeiende gesprekken, de interessante nieuwtjes, de intrigerende vragen, de inspirerende gastlezingen en getuigenissen … Dit alles klinkt ook de dag nadien nog volop in onze oren na.

Hoe een en ander er doorheen de lens van onze huisfotograaf uitzag, kunt u zelf nog eens bekijken in onze fotogalerij. En als u graag uw mening en feedback deelt, dan kan dat via het evaluatieformulier dat u als deelnemer gisterenavond hebt ontvangen. Het verzamelen van al uw reacties op deze dag vormt voor ons meteen ook het startschot om de volgende editie voor te bereiden.

Maar eerst leggen we nog de laatste hand aan het verslag van het Groot Onderhoud 2023. U krijgt binnenkort niet alleen een samenvatting van het plenaire deel en de verschillende middagsessies. Ook onze gastsprekers zijn bereid om hun presentaties te delen. Wie er dit jaar bij was kan op die manier alles nog eens op eigen tempo opfrissen. En voor wie helaas verstek moest geven biedt het hopelijk voldoende interessante aanknopingspunten, voorbeelden, contactpersonen, toekomstplannen … die verder kunnen inspireren op de weg naar een duurzamere toekomst. Hou de komende tijd dus zeker onze nieuwsbrief in de gaten!

Het Groot Onderhoud mag dan weer voorbij zijn, onze aandacht voor meer duurzaamheid en het beperken van de risico’s van de klimaatverandering is dat allerminst. Het blijven onverminderd hoofdlijnen in zowel uw als in onze werking. Nu, voor de rest van de beleidsperiode en ongetwijfeld nog voor vele decennia in de toekomst.

Tot volgend jaar op het Groot Onderhoud 2024!

Foto: het Groot Onderhoud 2023 © FARO, fotograaf: Dries Theuwissen

Wouter Lammens