Agentschap OE lanceert oproep educatie en publiekswerking - thema archeologie

Erfgoeddag 2023 - Gallo-Romeins Museum. Foto: © FARO, fotograaf Dries Theuwissen

Hoe zet u archeologisch onderzoek om naar een goed verhaal? Op vraag van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele lanceert het agentschap Onroerend Erfgoed een oproep voor educatieve projecten en publiekswerking die archeologie op een innovatieve manier naar het publiek brengen.

De oproep staat open voor iedereen die archeologische kennis wil overbrengen naar een breder publiek. Een jury buigt zich over de ingediende projectvoorstellen, waarbij de meest participatieve, maatschappelijk relevante en duurzame projecten een streepje voor hebben.

Specifiek voor deze oproep wordt ook gekeken naar een duidelijke doelgroepbenadering en sterke communicatiestrategie. Het kan bijvoorbeeld gaan over een workshop voor het onderwijs, een boek waarbij augmented reality gebruikt wordt of een tentoonstelling met virtual reality.

Context

De Vlaamse bodem is rijk aan archeologische vondsten. De tienduizenden jaren bewoning in onze contreien hebben veel sporen achtergelaten. Gravende archeologen zijn ondertussen een vertrouwd beeld geworden in het straatbeeld. En al die onderzoeken leveren veel kenniswinst op. Het succes van de jaarlijkse Archeologiedagen en Open Monumentendag toont aan dat het brede publiek interesse heeft in die kenniswinst. Met de lancering van een oproep voor educatieve projecten en publiekswerking in de archeologie wil het agentschap OE die archeologische kennis voor verschillende doelgroepen toegankelijker maken.

Meer informatie: oproep Educatie en Publiekswerking - archeologie

Bron: Agentschap Onroerend Erfgoed
Foto: Erfgoeddag 2023 - Gallo-Romeins Museum. Foto: © FARO, fotograaf Dries Theuwissen

faro