Schrijf u in voor het Groot Onderhoud!

Twee mensen turen door een verrekijker. Foto: Drew Harbour via Unsplash

Op 30 mei blaast de cultureel-erfgoedsector verzamelen in Hasselt voor de 13e editie van het Groot Onderhoud. Onder de noemer ‘De toekomst is nu’ buigen we ons over hoe erfgoed en erfgoedwerk in de toekomst er zal uitzien. Bent u er ook bij?

Het belooft immers een rijkgevulde dag te worden:

  • Joke Hermsen, schrijfster van o.a. Onder een andere hemel. Over heimwee en vertepijn en filosofe, ontvouwt in haar keynote haar – kritische doch hoopvolle – visie op de toekomst voor cultureel erfgoed en erfgoedwerkers. Want verandering is op til. En dat is spannend en uitdagend, maar ook wel wat beangstigend. Des te groter de nood aan inspirerende perspectieven en hoop.
  • SETUP, “een platform voor een technologie-kritische samenleving”, gaat aan de slag met complexe maatschappelijke vraagstukken en bevraagt de wenselijkheid van technologie. En dat aan de hand van humoristische en vervreemdende ervaringen. Een dodo in de 21e eeuw, iemand?
  • De dichters van Proza-K brengen dan weer de helende kracht van het woord, vlak voor de (vegetarische en vegan) lunch.
  • Elf sessies om uit te kiezen: van de participatie van jongeren over de impact van AI op cultureel-erfgoedorganisaties tot het opkrikken van onze toekomstgeletterdheid, enzoverder. Kortom: voor elke erfgoedwerker wat wils!

En zoals steeds is er voldoende tijd om te netwerken: tijdens de lunch met collega’s en standhouders, en natuurlijk ook tijdens de receptie achteraf.

Opgelet, het Groot Onderhoud is voor het eerst betalend. Om dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen die we u al jaren bieden, moeten we – na twaalf voorgaande gratis edities – een bescheiden tussenkomst in de kosten aanrekenen. Zoals bij al onze vormingen, is er ook nu een kortingstarief voor cultureel-erfgoedwerkers uit Vlaanderen en Brussel. U krijgt beslist waar voor uw geld.

De praktische info nog even op een rij:

  • Waar? Hogeschool PXL, Elfde-Liniestraat 24, 3500 Hasselt. Deze locatie bevindt zich op ongeveer 25 minuten wandelen van het station. We voorzien zowel ’s morgens als ’s avonds bussen tussen het station van Hasselt en de locatie. 
  • Wanneer? Dinsdag 30 mei 2024, van 9.30 uur (onthaal) tot 17.30 uur

Het volledige programma vindt u hier. Op deze pagina kunt u zich ook meteen inschrijven.

Onze gouden raad: schrijf nu (of toch minstens zo snel mogelijk) in! Want het aantal plaatsen is beperkt – 298 om precies te zijn. Eens ingeschreven ontvangt u kort voor het evenement een e-mail met alle praktische informatie.

faro